Totorių čak-čak

Receptas ir nuotrauka – Klaipėdos totorių bendrijos „NUR“

2 kiaušiniai

aukščiausios rūšies kvietinių miltų

0,5 stiklinės medaus

0,5 stiklinės cukraus

aliejaus

druskos

riešutai, razinos, džiovinti vaisiai (nebūtinai)

Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Dėkite miltų tiek, kad minkant tešla nebeliptų prie rankų. Uždenkite tešlą servetėle arba įdėkite į maišelį ir palaikykite 20-30 minučių.

Atplėškite gabalėlį tešlos ir iškočiokite rankomis ploną dešrelę. Supjaustykite gautas dešreles smulkiais gabalėliais. Atsargiai dėkite supjaustytus tešlos gabalėlius į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis ir kepkite iki gelsvumo. Ištraukite apkeptus gabalėlius ir dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

Puode išmaišykite medų su cukrumi. Ant lėtos ugnies, nuolat maišydami virinkite mišinį, kol cukrus galutinai ištirps.

Paruoštus tešlos gabalėlius dėkite į gilų dubenį, užpilkite karštu medaus sirupu ir nedelsiant išmaišykite medine mentele.

Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje, išverskite čak-čak į lėkštę ir rankomis suteikite norimą formą. Čak-čak  viršų galite papuošti riešutais, razinomis, džiovintais vaisiais.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial