Receptas ir nuotrauka – Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugijos „Azeris“
1 stiklinė pieno
20 g mielių
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
200 g sviesto
3,5 stiklinės kvietinių miltų
600 g graikiškų riešutų
Sauja migdolo riešutų papuošimui
500 g cukraus pudros
3-4 valgomieji šaukštai medaus
1 pakelis vanilinio cukraus
Žiupsnelis šafrano
Druskos
I šiek tiek pašildytą pieną įdėkite mielių ir druskos, maišykite, kol ištirps. Pridėkite kiaušinį, išlydytą sviestą, miltus. Užmaišykite kietą tešlą ir 1-1/2 valandos palikite ją pastovėti, uždengę servetėle.
Iškočiokite tešlą 2 milimetrų storio lakštais. Turėtumėte gauti 10-12 lakštų.
Įdarui graikiškus riešutus padžiovinkite ir sugrūskite. Gautą masę maišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol gausite vientisą masę.
Į riebalais išteptą skardą dėkite lakštą tešlos, dalį paruošto įdaro. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir vėl dėkite įdaro. Tokiu būdu sluoksniuokite 9-10 tešlos ir įdaro sluoksnius. Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos.
Supjaustykite pachlavą 10×4 centimetrų dydžio rombais, patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su šafrano užpilu. Užpilui užplikykite žiupsnelį šafrano 1 valgomuoju šaukštu karšto vandens 20 minučių.
Migdolo riešutus nuplikykite ir nulupkite odelę. Kiekvieno rombo vidurį papuoškite pusele migdolo riešuto.
Kepkite pachlavą iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Likus kepti 15 minučių glazūruokite tirpdytu medumi.