Armėniška tolma

Receptas ir nuotrauka – armėnų restorano „Ararat“

30-40 vnt. marinuotų ar šviežių vynuogių lapų

700-800 g avienos arba jautienos

2 smulkiai pjaustyti svogūnai

krapai

1 stiklinė apvirtų ryžių

druskos

armėniškų prieskonių

Mėsą sumalkite, pasūdykite, įberkite armėniškų prieskonių. Svogūnus ir krapus smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įmaišykite apvirtus ryžius.

Paruoštą mišinį vyniokite į marinuotus vynuogių lapus. Norėdami gaminti iš šviežių vynuogių lapų, nukarpykite lapkočius, nuplaukite lapus po tekančiu vandeniu ir pamerkite 15 minučių į sūdytą vandenį. Ištraukę nuskalaukite ir nusausinkite.

Gautus suktinukus – tolma – sudėkite į gilų indą, uždenkite lėkšte ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite 30-40 min. priklausomai nuo vynuogių lapų storio.

Patiekalą patiekite su jogurtiniu armėnišku padažu.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial