Receptas ir nuotrauka – armėnų restorano „Ararat“
30-40 vnt. marinuotų ar šviežių vynuogių lapų
700-800 g avienos arba jautienos
2 smulkiai pjaustyti svogūnai
krapai
1 stiklinė apvirtų ryžių
druskos
armėniškų prieskonių
Mėsą sumalkite, pasūdykite, įberkite armėniškų prieskonių. Svogūnus ir krapus smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įmaišykite apvirtus ryžius.
Paruoštą mišinį vyniokite į marinuotus vynuogių lapus. Norėdami gaminti iš šviežių vynuogių lapų, nukarpykite lapkočius, nuplaukite lapus po tekančiu vandeniu ir pamerkite 15 minučių į sūdytą vandenį. Ištraukę nuskalaukite ir nusausinkite.
Gautus suktinukus – tolma – sudėkite į gilų indą, uždenkite lėkšte ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite 30-40 min. priklausomai nuo vynuogių lapų storio.
Patiekalą patiekite su jogurtiniu armėnišku padažu.