Azerbaidžanietiška pachlava

Receptas ir nuotrauka – Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugijos „Azeris“

1 stiklinė pieno

20 g mielių

2 kiaušiniai

1 kiaušinio trynys

200 g sviesto

3,5 stiklinės kvietinių miltų

600 g graikiškų riešutų

Sauja migdolo riešutų papuošimui

500 g cukraus pudros

3-4 valgomieji šaukštai medaus

1 pakelis vanilinio cukraus

Žiupsnelis šafrano

Druskos

I šiek tiek pašildytą pieną įdėkite mielių ir druskos, maišykite, kol ištirps. Pridėkite kiaušinį, išlydytą sviestą, miltus. Užmaišykite kietą tešlą ir 1-1/2 valandos palikite ją pastovėti, uždengę servetėle.

Iškočiokite tešlą 2 milimetrų storio lakštais. Turėtumėte gauti 10-12 lakštų.

Įdarui graikiškus riešutus padžiovinkite ir sugrūskite. Gautą masę maišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol gausite vientisą masę.

Į riebalais išteptą skardą dėkite lakštą tešlos, dalį paruošto įdaro. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir vėl dėkite įdaro. Tokiu būdu sluoksniuokite 9-10 tešlos ir įdaro sluoksnius. Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos.

Supjaustykite pachlavą 10×4 centimetrų dydžio rombais, patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su šafrano užpilu. Užpilui užplikykite žiupsnelį šafrano 1 valgomuoju šaukštu karšto vandens 20 minučių.

Migdolo riešutus nuplikykite ir nulupkite odelę. Kiekvieno rombo vidurį papuoškite pusele migdolo riešuto.

Kepkite pachlavą iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Likus kepti 15 minučių glazūruokite tirpdytu medumi.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial