Karaimų Imam bajaldy

Receptas ir nuotrauka – Lietuvos karaimų kultūros bendrijos

2-3 morkos

3-4 svogūnai

2 paprikos

1 baklažanas

alyvuogių aliejaus

pomidorai arba pomidorų tyrė

Daržoves nulupkite. Morkas sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Nuluptą papriką ir baklažaną supjaustykite juostelėmis. Ant silpnos ugnies alyvuogių aliejuje apkepinkite morkas, pridėkite svogūną ir viską kartu troškinkite. Po kelių minučių sudėkite pjaustytus baklažaną ir papriką ir dar šiek tiek patroškinkite.

Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus arba pomidorų tyrę.

Įdėkite prieskonius (druską ir pipirus) pagal skonį. Išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.

Imam bajaldy galima tiekti ir karštą, ir šaltą ir  kaip salotas.

Patarimas. Papriką lengviau nulupsite, jeigu pakepinsite ją šiek tiek orkaitėje, o po to pora minučių palaikysite suvyniotą kepimo folijoje

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial