Receptas ir nuotrauka – Lietuvos kazachų bendruomenės „Nursaulė“
400 g avienos arba jautienos
namų gamybos makaronų
3-4 ropiniai svogūnai
1-2 paprikos
1 morka
1 ridikas
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
ryšulėlis laiškinių svogūnų (kazachai naudoja specifinį svogūninį augalą, vadinamą džusai)
kalendros
česnako, druskos, juodųjų bei raudonųjų pipirų
Supjaustykite mėsą nedideliais kubeliais ir pakepkite, kol apskrus. Jeigu mėsa kietoka, patroškinkite ją nedideliame vandens kiekyje, kol suminkštės. Kartu su mėsa, apkepkite svogūną, dėkite druskos pagal skonį.
Visas likusias daržoves supjaustykite šiaudeliais. Morkas, papriką, laiškinius svogūnus, pomidorų padažą ir prieskonius sudėkite į keptuvę su mėsa ir apkepkite ant stiprios ugnies, nuolat maišydami. Ridiką pridėkite šiek tiek vėliau, kad jis pernelyg nesuminkštėtų.
Dabar įpilkite šiek tiek vandens ir patroškinkite 15-20 minučių. Jeigu mėgstate, galite pridėti įvairių žalumynų.
Išvirkite makaronus ir prieš dėdami į lėkštę, palaikykite juos vandenyje, kuriame virė, 1-2 minutes.
Dėkite į lėkštę makaronus, ant jų – mėsos ir daržovių troškinį.