Kazachų lagmanas

Receptas ir nuotrauka – Lietuvos kazachų bendruomenės „Nursaulė“

400 g avienos arba jautienos

namų gamybos makaronų

3-4 ropiniai svogūnai

1-2 paprikos

1 morka

1 ridikas

2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo

ryšulėlis laiškinių svogūnų (kazachai naudoja specifinį svogūninį augalą, vadinamą džusai)

kalendros

česnako, druskos, juodųjų bei raudonųjų pipirų

Supjaustykite mėsą nedideliais kubeliais ir pakepkite, kol apskrus. Jeigu mėsa kietoka, patroškinkite ją nedideliame vandens kiekyje, kol suminkštės. Kartu su mėsa, apkepkite svogūną, dėkite druskos pagal skonį.

Visas likusias daržoves supjaustykite šiaudeliais. Morkas, papriką, laiškinius svogūnus, pomidorų padažą ir prieskonius sudėkite į keptuvę su mėsa ir apkepkite ant stiprios ugnies, nuolat maišydami. Ridiką pridėkite šiek tiek vėliau, kad jis pernelyg nesuminkštėtų.

Dabar įpilkite šiek tiek vandens ir patroškinkite 15-20 minučių. Jeigu mėgstate, galite pridėti įvairių žalumynų.

Išvirkite makaronus ir prieš dėdami į lėkštę, palaikykite juos vandenyje, kuriame virė, 1-2 minutes.

Dėkite į lėkštę makaronus, ant jų – mėsos ir daržovių troškinį.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial