Latvių klingeris

Guntos Rones receptas

Tautinių bendrijų namų archyvo nuotrauka

1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų

400 g pieno

75 g mielių

350 g sviesto

250 g cukraus

8 kiaušinių tryniai

200 g razinų arba kitų džiovintų vaisių

0.5 g šafrano

10 g druskos

50 g migdolų ar kitokių riešutų

1 kiaušinis

20 g cukraus pudros

Tešlai: sumaišykite miltus, pieną, druską, mieles. Pridėkite minkštą sviestą, su cukrumi išsuktus 8 kiaušinių trynius, nuplautus ir paniruotus miltuose džiovintus vaisius. Viską gerai sumaišykite ir padėję šiltai leiskite tešlai pakilti (apie 1 val.). Šafraną padžiovinkite ir sutrinkite, Įpilkite šiek tiek karšto pieno arba vandens. 15-20 min. leiskite pritraukti ir nukoškite. Gautą geltoną skystį sudėkite į pakilusią tešlą ir gerai išminkykite.

Tešlą dėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuokite aštuntuko formą (žr. nuotrauką) ir leiskite tešlai dar kartą pakilti (15-20 min.). Aptepkite suformuotą klingerį plaktu kiaušiniu, pabarstykite riešutais. Kepkite krosnyje 180-200 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Ataušusį klingerį apibarstykite cukraus pudra.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial