Guntos Rones receptas
Tautinių bendrijų namų archyvo nuotrauka
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
400 g pieno
75 g mielių
350 g sviesto
250 g cukraus
8 kiaušinių tryniai
200 g razinų arba kitų džiovintų vaisių
0.5 g šafrano
10 g druskos
50 g migdolų ar kitokių riešutų
1 kiaušinis
20 g cukraus pudros
Tešlai: sumaišykite miltus, pieną, druską, mieles. Pridėkite minkštą sviestą, su cukrumi išsuktus 8 kiaušinių trynius, nuplautus ir paniruotus miltuose džiovintus vaisius. Viską gerai sumaišykite ir padėję šiltai leiskite tešlai pakilti (apie 1 val.). Šafraną padžiovinkite ir sutrinkite, Įpilkite šiek tiek karšto pieno arba vandens. 15-20 min. leiskite pritraukti ir nukoškite. Gautą geltoną skystį sudėkite į pakilusią tešlą ir gerai išminkykite.
Tešlą dėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuokite aštuntuko formą (žr. nuotrauką) ir leiskite tešlai dar kartą pakilti (15-20 min.). Aptepkite suformuotą klingerį plaktu kiaušiniu, pabarstykite riešutais. Kepkite krosnyje 180-200 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Ataušusį klingerį apibarstykite cukraus pudra.