Receptas ir nuotrauka – Lietuvos rumunų kultūros bendrijos „Dačija“
3 kiaušiniai
200 g margarino
200 g (pilna stiklinė) kukurūzų miltų
2 kupini valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 kupini valgomieji šaukštai manų kruopų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
7 valgomieji šaukštai cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
350 g natūralaus jogurto
džiūvėsėliai
cukraus pudra
Kaišinių trynius plakikliu ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuota citrinos žievele. Kukurūzų ir kvietinius miltus sumaišykite su manų kruopomis, įberkite kepimo miltelius ir druską. Dėkite išlydytą margariną ir trynius, gerai išmaišykite. Dėkite jogurtą ir išmaišykite. Pabaigoje atsargiai įmaišykite iki purumo išplaktus kiaušinio baltymus.
Kepimo forma sutepkite margarinu ir pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite paruoštą tešlą. Kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40- 45 minutes.