Moldavų – rumunų malai dulče

Receptas ir nuotrauka – Lietuvos rumunų kultūros bendrijos „Dačija“

3 kiaušiniai

200 g margarino

200 g (pilna stiklinė) kukurūzų miltų

2 kupini valgomieji šaukštai kvietinių miltų

2 kupini valgomieji šaukštai manų kruopų

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

7 valgomieji šaukštai cukraus

2 pakeliai vanilinio cukraus

1 citrinos tarkuota žievelė

350 g natūralaus jogurto

džiūvėsėliai

cukraus pudra

Kaišinių trynius plakikliu ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuota citrinos žievele. Kukurūzų ir kvietinius miltus sumaišykite su manų kruopomis, įberkite kepimo miltelius ir druską. Dėkite išlydytą margariną ir trynius, gerai išmaišykite. Dėkite jogurtą ir išmaišykite. Pabaigoje atsargiai įmaišykite iki purumo išplaktus kiaušinio baltymus.

Kepimo forma sutepkite margarinu ir pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite paruoštą tešlą. Kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40- 45 minutes.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial