Receptas Nadieždos Petrauskienės
Nuotrauka Vaidos Vilkuotytės
10-12 lietinių blynų
mielinės arba bemielės tešlos pyrago pagrindui ir „dangčiui“
druskos pagal skonį
3 įdarams:
– Išvirkite atskirai ryžius ir kiaušinius. Kiaušinius supjaustykite ir dėkite į ryžius.
– Išvirkite visą arba pusę vištos. Nuimkite odą, pašalinkite kaulus, mėsą supjaustykite arba suplėšykite kuo smulkiau. Jeigu vištiena sausa, įpilti šiek tiek sultinio.
– Grybus apkepinkite keptuvėje (jeigu pyragui naudosite miško grybus, prieš apkepdami juos, apvirkite). Galima dėti pakepintą svogūną.
Iš tešlos iškočiokite lėkštės dydžio paplotėlį, dėkite ryžių įdaro, uždenkite blynu. Ant blyno dėkite vištienos įdaro, vėl uždenkite blynu, ant jo – grybų įdaro ir taip sluoksniuokite, kol panaudosite visus paruoštus lietinius.
Stenkitės, kad įdaro būtų daugiau centre, mažiau pakraščiuose – gausite „kepurės“ formos pyragą.
Viršų uždenkite tešlos paplotėliu. Sujunkite apatinio ir viršutinio tešlos lakštų kraštus. Iš likusių tešlos atraižėlių padarykite papuošimus pyragui.
Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu, pradurkite mediniu pagaliuku keliose vietose ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių, kol viršus gražiai apskrus.