Ukrainiečių karavojus

Receptas ir nuotrauka – Vilniaus ukrainiečių bendrijos

0.5 l pieno

4 kiaušiniai

200 g sviesto

250 g cukraus

40 g mielių

1 pakelis vanilės miltelių

druskos, razinų arba cinamono

1,5 kg sijotų aukščiausios rūšies kvietinių miltų

Užmaišykite tešlą iš visų ingredientų ir minkykite apie 30 minučių. Tešloje turi atsirasti burbuliukų. Pastatykite tešlą į šiltą vietą 2-3 valandoms.

Formą ištepkite sviestu. Tešlos pripilkite ½ formos ir vėl palikite pakilti iki kepimo formos viršaus. Karvojaus viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros. Kepkite 35-40 minučių. Po 25 minučių kepimo temperatūrą sumažinkite.

Facebook
Nepraleiskite naujienų - užsiprenumeruokite naujienlaiškį
Turite klausimų?



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial