Receptas ir nuotrauka – Vilniaus ukrainiečių bendrijos
0.5 l pieno
4 kiaušiniai
200 g sviesto
250 g cukraus
40 g mielių
1 pakelis vanilės miltelių
druskos, razinų arba cinamono
1,5 kg sijotų aukščiausios rūšies kvietinių miltų
Užmaišykite tešlą iš visų ingredientų ir minkykite apie 30 minučių. Tešloje turi atsirasti burbuliukų. Pastatykite tešlą į šiltą vietą 2-3 valandoms.
Formą ištepkite sviestu. Tešlos pripilkite ½ formos ir vėl palikite pakilti iki kepimo formos viršaus. Karvojaus viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros. Kepkite 35-40 minučių. Po 25 minučių kepimo temperatūrą sumažinkite.