Receptas ir nuotrauka – Kuisin-oi Zujienės
1 kg avienos ar veršienos kumpio be kaulo
1 kg ryžių (trumpagrūdžių, apvalių, tinka rudieji)
300 g aliejaus
300-400 g labai plonai supjaustytų svogūnų
600 g morkų, pjaustytų šiaudeliais
po saują turkiškų žirnių ir razinų
druskos, pipirų, raudonųjų pipirų, kario
3 česnakų galvutės (išlukštentos, bet neišardytos – skiltelės lieka su odele)
uzbekiškų ZRA prieskonių
Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir palikite valandai. Svogūnus iki rausvumo pakepinkite aliejuje. Tada sudėkite mėsą. Kepinkite, kol paraus. Suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų puode esančius produktus. Paskaninkite prieskoniais, druska, sudėkite išmirkytus žirnius. Pavirkite 10-15 minučių. Tuomet ant viršaus padėkite česnakus ir razinas, o tada užverskite ryžius, atsargiai išlyginkite paviršių ir vėl užpilkite vandeniu – ryžiai tyri būti apsemti per du centimetrus. Užberkite šaukštelį druskos.
Kai vanduo visiškai išgaruos, ryžius sukaupkite į kauburį, jame keliose vietose ilga šakute pradurkite skyles iki paties dugno. Uždenkite ir 15 minučių virkite ant labai mažos ugnies.
Atsargiai ištraukite česnako galvutes, viską sumaišykite ir iškrėskite į didelę plačią lėkštę. Ant viršaus padėkite česnako galvutę.