Receptas ir nuotrauka – Lietuvos Stepono Batoro vengrų kultūros draugijos
1 vidutinio dydžio moliūgas (apie 1 kg) – geriau hokaido moliūgas
1 pomidoras
1 saldžiai rūgštūs obuolys
120 g grietinėlės (gali būti kokoso arba kita – augalinė)
aštrūs raudoni pipirai (arba imbieras)
juodieji pipirai
kario milteliai
krapų arba petražolių
sauja sezamo arba moliūgo sėklų
druskos
Puode užvirkite vandenį ir sumeskite nuluptus ir stambiai supjaustytus moliūgų bei obuolių gabalėlius. Vandens turi būti tiek, kad viską apsemtų.
Įberkite vieną žiupsnelį juodųjų pipirų.
Virkite apie 10 minučių. Įdėkite supjaustytą pomidorą, įberkite pusę šaukštelio kario, 1/3 šaukštelio aštrių raudonų pipirų (arba šviežiai tarkuoto imbiero) ir dar šiek tiek pavirinkite, kol viskas suminkštės.
Nuimkite nuo viryklės ir viską pertrinkite elektriniu smulkintuvu.
Įpilkite 120 g grietinėlės, pagal skonį pridėkite druskos ir truputį pakaitinkite.
Išpilstykite į lėkštes, pabarstykite smulkintais krapais arba petražolėmis, sezamo ar moliūgų sėklomis.
Sriuba pateikiama karšta!